Συμμετοχή στο πανελλήνιο συνέδριο “Η Ψηφιακή Αφήγηση στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση”

Το σχολείο μας συμμετείχε στο πανελλήνιο συνέδριο ¨Η Ψηφιακή Αφήγηση στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση: Παραδοσιακοί και νέοι γραμματισμοί”, το οποίο διεξήχθη στις 20 και 21 Οκτωβρίου στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ.

Το συνέδριο αποτελεί τον κολοφώνα του ερευνητικού έργου “Κόμβοι Ψηφιακής Αφήγησης“, το οποίο υλοποιείται από το Εργαστήριο για τη Μελέτη της Ανάγνωσης και της Γραφής στην Εκπαίδευση και στην Κοινωνία του ΠΤΔΕ-ΑΠΘ, με επιστημονική υπεύθυνη την πρόεδρο του ΕΠΕΣ του σχολείου μας, Δρ. Βενετία Αποστολίδου. Στο πρόγραμμα συμμετείχαμε με 8 τμήματα κατά την πιλοτική φάση του Έργου το σχολικό έτος 2021-2022, και με 4 τμήματα κατά την κύρια φάση του έργου το σχολικό έτος 2022-2023. Κατα την υλοποίηση, οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί σχεδίασαν και εφάρμοσαν σενάρια τα οποία ενσωματώνουν την ψηφιακή αφήγηση στη διδασκαλία ποικίλων γνωστικών αντικειμένων (Ιστορία, Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Αγγλικά, Γερμανικά).

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας Μυρτώ Νεράντζη παρουσίασε τα χαρακτηριαστικά των σεναρίων που εφάρμοσε στο μάθημα των Αγγλικών κατα την πιλοτική και την κύρια φάση του έργου, με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ’ και της Ε’ Τάξης αντίστοιχα, και τα αποτελέσματα της εφαρμογής.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε αποσπάσματα των ψηφιακών αφηγήσεων οι οποίες παρουσιάστηκαν στον συνέδριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *