Επιτόπια παρακολούθηση εκπαιδευτικών από τη Γαλλία

Συνεχίζοντας την παράδοση συνεργασίας με ευρωπαϊκά σχολεία και φορείς, το σχολείο μας φιλοξένησε εκπαιδευτικούς από το σχολείο Sainte-Jeanne d’Arc της Γαλλίας για επιτόπια παρακολούθηση και γνωριμία με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Η ομάδα των 5 εκπαιδευτικών παρακολούθησαν μαθήματα διαφόρων γνωστικών αντικειμένων, εστιάζοντας σε μεθόδους και πρακτικές εξ ατομικευμένης μάθησης, στη χρήση των ΤΠΕ και στη διαχείριση της τάξης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο, παρατήρησαν την οργάνωση της σχολικής ζωής, συζήτησαν εκτενώς και αντάλλαξαν απόψεις με τους εκπαιδευτικούς και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας αναφορικά με προγράμματα που υλοποιούμε, τη φιλοσοφία του εκπαιδευτικού συστήματος στις δυο χώρες και τα κοινά ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Επίσης, παρουσίασαν τη χώρα και το σχολείο τους και συνομίλησαν με τους μαθητές της Ε’ και Στ’ Τάξης, διδάχθηκαν παραδοσιακούς χορούς, έφτιαξαν πασχαλινα κουλούρια με τη Β’ Τάξη και συμμετείχαν σε κυνήγι αβγών με τη Δ’ Τάξη. Τέλος, ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης μας, γνώρισαν την ιστορία της και πήραν μια γεύση από τον τρόπο ζωής των κατοίκων της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *