1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού

Το σχολείο μας διοργανώνει τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με κοινό στοιχείο τον πίνακα Ήρθαν τα πουλιά του Έλληνα καλλιτέχνη και ζωγράφου, Αλέκου Φασιανού (1935-2022).

Τα παιδιά που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό καλούνται να αποτυπώσουν στο χαρτί τις σκέψεις, τα όνειρα, τις ανησυχίες, τις ελπίδες, ακόμα και το παράλογο μέσα από πρωτότυπες παραμυθιακές ιστορίες.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ενεργοποίηση των αισθήσεων, της φαντασίας και των συναισθημάτων των μαθητών και των μαθητριών. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται την καλλιτεχνική έκφραση ως τρόπο με τον οποίο κανείς μπορεί να περιγράψει το περιβάλλον του, παρεμβαίνοντας σε αυτό και μετασχηματίζοντάς το.

Η Τέχνη γίνεται η αφορμή της έμπνευσης των παιδιών μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρατηρώντας τον πίνακα, δημιουργούν την δική τους ιστορία με την μορφή του παραμυθιού.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και η συγγραφή των παραμυθιών αποτελεί έναν τρόπο δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στον ελεύθερό τους χρόνο.

Στον διαγωνισμό θα γίνουν δεκτές είτε ατομικές είτε ομαδικές εργασίες (με μέγιστο αριθμό τα 3 άτομα ανά ομάδα) με τις εξής προδιαγραφές:

  • Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι τρεις:
    • Μαθητές Α΄& Β΄ τάξης έως 500 λέξεις.
    • Μαθητές Γ΄& Δ΄ τάξης έως 700 λέξεις.
    • Μαθητές Ε΄& ΣΤ΄ τάξης έως 1000 λέξεις.
  • Κάθε παραμύθι πρέπει να υποβληθεί σε αρχείο word ή άλλου κειμενογράφου (σελίδα Α4, 1 διάστιχο, κανονικά περιθώρια, γραμματοσειρά Bookman old style, μέγεθος 12).
  • Σε κάθε παραμύθι πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος, το ονοματεπώνυμο των μαθητών και των μαθητριών και η τάξη όπου φοιτούν.
  • Για κάθε συμμετοχή απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα με την οποία επιτρέπει την συμμετοχή του παιδιού του στον διαγωνισμό. Μπορείτε να κατεβάσετε και να συμπληρώσετε την υπεύθυνη δήλωση εδώ: https://1dim-aei-thess.thess.sch.gr/wp-content/uploads/2023/03/1ος-Μαθητικός-Διαγωνισμός-Παραμυθιού_Υπ-Δήλωση.docx
  • Όλα τα έργα των μαθητών και των μαθητριών θα συγκεντρωθούν σε συλλογικό έργο το οποίο θα παραμείνει στη βιβλιοθήκη του σχολείου.

Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού έχει ως εξής:

1 Μαρτίου – 30 Απριλίου: Έναρξη διαγωνισμού και συγγραφή παραμυθιών

1 – 7 Μαΐου: Αποστολή των κειμένων και των υπεύθυνων δηλώσεων των γονέων/κηδεμόνων στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου alice_our@hotmail.com (Αλίκη Ουρομίδου).

8 – 31 Μαΐου: Έλεγχος των υποβληθέντων παραμυθιών.

1 – 15 Ιουνίου: Απονομή Επαίνων Συμμετοχής και παρουσίαση επιλεγμένων έργων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *