Η συμμετοχή μας στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το σχολείο μας, στα πλαίσια της καινοτομίας, της αναβάθμισης, της ποιοτικής εκπαίδευσης και της γενικότερης φιλοσοφίας που το διέπει, συμμετείχε σε έναν ακόμα διαγωνισμό τεχνολογιών. Οι μαθητές μας με σύμμαχο τα εργαλεία της τεχνολογίας, συνεργάστηκαν, πειραματίστηκαν και παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τα ψηφιακά τους έργα στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Αρωγός και εμπνεύστρια της όλης προσπάθειας ήταν η καθηγήτρια Πληροφορικής του σχολείου μας η κ. Σκαμνιώτη Αλίνα. 

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκδήλωση με κόμβους συμμετοχής σε όλη την Ελλάδα, που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν έργα με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Φέτος το σχολείο μας συμμετείχε για πρώτη φορά και 20 μαθητές και μαθήτριες μας – των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων – είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα ψηφιακά έργα που ανέπτυξαν στο σχολείο, τόσο στα πλαίσια του μαθήματος Τ.Π.Ε., όσο και στον όμιλο ψηφιακών εκπαιδευτικών παιχνιδιών.

Την διοργάνωση ανέλαβε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας αξιοποιώντας τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. Κοζάνης.

Όσοι θέλετε να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ και τις παρουσιάσεις του σχολείου μας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του καναλιού των Πόλων Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στο Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=rM37BMbtJB0

Σημειώνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή. Επίσης, όλη η διενέργεια του φεστιβάλ υλοποιήθηκε σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων και των πνευματικών δικαιωμάτων.

Πολλά συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/τριές μας που συμμετείχαν!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *