Συμμετοχή στην καμπάνια Global Action Days 2022

Το σχολείο μας συμμετείχε στην καμπάνια Global Action Days 2022 που συντονίζει σε παγκόσμιο επίπεδο το Foundation for Environmental Education – Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, και σε εθνικό η Ελληνική Εταιρία Προστασία της Φύσης.

Η φετινή διοργάνωση των #GlobalActionDays επικεντρώνεται στο σημαντικό θέμα της Βιοποικιλότητας και στο πώς μπορούμε να ενδυναμώσουμε τη νέα γενιά για να γίνει η #GenerationRestoration.

Στο πλαίσιο αυτό, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας εκμεταλλεύτηκαν τις διακοπές του Πάσχα και τις ανοιξιάτικες αποδράσεις τους για να ερευνήσουν τα άγρια λουλούδια του τόπου τους. Αρχικά, αναζήτησαν στην εφαρμογή https://plant.id/ την ονομασία των λουλουδιών που συνάντησαν στις εξορμήσεις τους. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που παρέχονται στον ιστότοπο https://www.inaturalist.org/ και σε άλλες διαδικτυακές πηγές, καταχώρησαν την επιστημονική τους δραστηριότητα σε ηλεκτρονικό βιβλίο που δημιουργήθηκε στα Αγγλικά με τον τίτλο Wild flowers of the Greek countryside, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Τα παιδιά παρακινήθηκαν να ερευνήσουν τα άγρια λουλούδια του τόπου τους μέσα από τη γνωριμία τους με τις έννοιες της Επιστήμης των Πολιτών, της Ανοικτής Επιστήμης και της Ανοικτής Συμμετοχής που προωθεί ο ιστότοπος https://www.inaturalist.org/ και η διοργάνωση των #GlobalActionDays. Ξεκινώντας από την παρατήρηση και την αναγνώριση ιθαγενών ειδών, μελέτησαν τα χαρακτηριστικά τους, αναζήτησαν επιπλέον πληροφορίες και παρουσίασαν την εμπειρία τους στην ξένη γλώσσα μαζί με σύντομες πληροφορίες για το είδος του λουλουδιού. Με αυτόν τον τρόπο, συνέδεσαν μια εξωσχολική δραστηριότητα με την επιστημονική διερεύνηση και μάθηση, συνειδητοποιώντας παράλληλα την αξία της βιοποικιλότητας.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μυρτώ Νεράντζη

#GlobalActionDays, #MyActionsMatter, #GAIA2030, #GenerationRestoration, & #LitterLessCampaign

Book titled 'Wild flowers of the Greek countryside'Read this book made on StoryJumper

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *