Έργο eTwinning S.A.Ph.E HOME (Science, Architecture, Physics, Environmental Education) για τις φυσικές καταστροφές

Τη φετινή χρονιά, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β1 Τάξης συμμετείχαν στο βραβευμένο με Ετικέτα Ποιότητας Έργο eTwinning S.A.Ph.E HOME (Science, Architecture, Physics, Environmental Education), με κεντρικό θέμα την πρόληψη, τη διαχείριση και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Στο έργο, στο οποίο συμμετείχαν τάξεις από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Γεωργία, τα παιδιά εργάστηκαν ομαδικά για τη δημιουργία μιας ταινίας η οποία εξελίσσεται σε τρία μέρη και αναφέρεται σε φυσικές καταστροφές που συντελέστηκαν στις συνεργαζόμενες χώρες. Συγκεκριμένα, τα τρία μέρη της ταινίας, τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στη συνέχεια, αφορούν στις πλημμύρες, τις φωτιές και τους σεισμούς, εστιάζοντας στις συνέπειες και στην αντιμετώπιση της καταστροφής.

Η μαθησιακή διαδικασία ακολουθεί την εποικοδομιστική προσέγγιση κατά την οποία τα παιδιά επιλέγουν και δημιουργούν το περιεχόμενο της μάθησής τους, εργάζονται σε ομάδες και χτίζουν τη γνώση με την υποστήριξη και την καθοδήγηση από ομότιμους.

Ενώ κοινή γλώσσα για τις διεθνικές δραστηριότητες είναι η αγγλική, η ταινία εξελίσσεται στις εθνικές γλώσσες των συνεργαζόμενων χωρών, ώστε να αποδοθεί η πολυπολιτισμική και η πολυγλωσσική διάσταση της δημιουργίας και να αναδειχθεί ο πλούτος των Ευρωπαϊκών γλωσσών.

Στα πλαίσια του ίδιου έργου και εφαρμόζοντας μια STEM προσέγγιση, η τάξη ασχολήθηκε επιπλέον με την εναρμόνιση της αρχιτεκτονικής με το περιβάλλον και με την κατασκευή σπιτιού.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός και συντονίστρια του Έργου: Δήμητρα Προβελεγγίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *