Καθαρισμός παραλίας με την Παιδική HELMEPA

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το σχολείο μας συμμετέχει στις δράσεις της Παιδικής HELMEPA με τον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας της Επανωμής και του υδροβιότοπου.

Κεντρικός στόχος του φετινού προγράμματος με τίτλο «Η θάλασσα είναι ζωή» η ενημέρωση και η δραστηριοποίηση των παιδιών για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στη δράση ενίσχυσαν τις γνώσεις τους για τους ωκεανούς και τους τρόπους επίτευξης του Στόχου 14 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη «Ζωή κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας», και μελέτησαν την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και θάλασσας στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και τη Μελέτης Περιβάλλοντος, αλλά και του καινοτόμου προγράμματος Οι Απλές Μηχανές ενώνουν τη Μεσόγειο.

Όσον αφορά στο τελευταίο, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β2 Τάξης εστίασαν στη Μεσόγειο και μελέτησαν διάφορα στοιχεία όπως τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά, τα οικοσυστήματα, τις περιβαλλοντικές διαστάσεις της κλιματικής αλλαγής, και ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία των παράκτιων περιοχών της. Στόχος της έρευνάς τους ήταν η αναζήτηση λύσεων στο πρόβλημα της περιβαλλοντικής υποβάθμισης των παράκτιων περιοχών και ιδιαίτερα των λιμανιών της Μεσογείου, με τη βοήθεια της ρομποτικής τεχνολογίας.

Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση καθαρισμού και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί εξοπλίστηκαν με γάντια μιας χρήσης, σακούλες και απόχη και ανέλαβαν ενεργό ρόλο για την προστασία του περιβάλλοντος και των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Στο τέλος, κατέγραψαν το πλήθος και το είδος των απορριμμάτων στην ειδική εφαρμογή της HELMEPA.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *