Συμμετοχή του σχολείου στο Πρόγραμμα Kids Athletics

Την Τρίτη, 16 Απριλίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ‘ και ΔΤάξης είχαν τη χαρά να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου Προπονώντας Δεξιότητες Ζωής με Παιχνίδια Στίβου – Kids Athletics.

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία με τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού αλλά και η καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής όπως ο σεβασμός, η αποφασιστικότητα, η φιλία, η συνεργασία, η αυτοεκτίμηση, ο αυτοέλεγχος και η αποτελεσματική διαχείριση των συναισθημάτων.
Το πρόγραμμα παρέχετε δωρεάν σχεδιάστηκε με τις αρχές της κυκλικής προπόνησης και συμπεριλαμβάνει τις τρεις ομάδες αγωνισμάτων του Στίβου:

α. Δρόμοι (1ος σταθμός: HURDLES & SPRINT – 5ος σταθμός: ENDURANCE RACE – 8ος σταθμός: MULTI SKILL RELAY),

β. Ρίψεις (3ος σταθμός: JAVELIN TARGET THROW – 6ος σταθμός: OVERHEAD THROW),

γ. Άλματα (2ος σταθμός: SCISSOR HIGH JUMP ή COMPASS CROSS – 4ος σταθμός:LONG JUMP for DISTANCE – 7ος σταθμός: POLE VAULT).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με την βοήθεια ειδικών προπονητών/εκπαιδευτικών, έκαναν αρχικά εξάσκηση των κινητικών δεξιοτήτων με Δρομικά Παιχνίδια (ταχύτητες, αντοχή, βάδην, σκυταλοδρομίες). Στη συνέχεια, δοκίμασαν Ρίψεις (σε ευθεία, περιστροφική) ενώ ακολούθησαν Άλματα (κάθετα, οριζόντια, με κοντάρι) προσαρμοσμένα στο ηλικιακό επίπεδο των μαθητών.

Στο τέλος του προγράμματος απονεμήθηκαν στους συμμετέχοντες διπλώματα συμμετοχής και διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό για την ιστορία του Καυτανζόγλειου Σταδίου καθώς και ιστορίες πρωτοπόρων αθλητριών του κλασικού αθλητισμού που με τις επιλογές τους αποτελούν έμπνευση.

Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής του σχολείου κα Μαρία Παρασκευά και η κα Σωτηρία Χρυσικού επέλεξαν την συμμετοχή στην συγκεκριμένη δράση προκειμένου να εμπνεύσουν τα παιδιά να παραμένουν κινητικά ενεργα για να εξασφαλίσουν καλή σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *