Δημιουργική έκφραση για την προώθηση της φιλοζωίας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε2′ τάξης συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοζωίας “Συμβιώνοντας με τα ζώα” τον οποίο διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για το σχολικό έτος 2023-2024.

Η διαμαρτυρία των ζώων

Τα παιδιά υλοποίησαν δυο δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης με τη συγγραφή ποιήματος και τη δημιουργία αφίσας. Μέσα από τη δημιουργική γραφή “δάνεισαν” την φωνή τους στα ζώα-χαρακτήρες του ποιήματος για να αναδείξουν την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας. Η αφίσα που δημιούργησαν καλεί τους ανθρώπους να συστρατευτούν στον αγώνα για μια “ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ”.

Σκοπός των δράσεων ήταν η προαγωγή της Φιλοζωίας και της καλής συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα, και η ανάδειξη της διαχρονικής, πρότυπης και αυθεντικής σχέσης του ανθρώπου με τα ζώα ως μιας κατάστασης η οποία είναι υπαγορευμένη από την ίδια την φύση. Καθώς η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της χρησιμότητας για την επιβίωση, οι δεσμοί με τα ζώα σχετίζονται με τη θετική συναισθηματική λειτουργία, με την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και την κοινωνική και γνωστική ανάπτυξη του ατόμου.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός :Ουρομίδου Αλίκη

Εκπαιδευτικός Τάξης : Παρασκευαΐδης Σάββας 

Εκπαιδευτικός Εικαστικών : Σενόγλου Σοφία 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *