Δημιουργώντας νέους κόσμους στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης έμαθαν για την υγιεινή διατροφή και απέκτησαν εμπειρίες με παιδευτική αξία, δημιουργώντας και χρησιμοποιώντας θεατρικές κούκλες.

Αρχικά, τα παιδιά δημιούργησαν τις δικές τους ανθρωπόμορφες κούκλες με απλά υλικά και, στη συνέχεια, τις έδωσαν ζωή διαμορφώνοντας τον χαρακτήρα και τη ζωτικότητά τους μέσα από ιστορίες που αναπαρέστησαν σε κουκλοθέατρο. Η κατασκευή και η εμψύχωση της κούκλας δημιούργησε κίνητρα στους μαθητές και τις μαθήτριες, και συνετέλεσε με ουσιαστικό τρόπο στην ευαισθητοποίησή τους αναφορικά με την αξία της υγιεινής διατροφής και την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, αλλά και στην προώθηση της γλωσσικής τους ανάπτυξης. Μέσα από το κουκλοθέατρο και την εικαστική δημιουργία προωθήθηκε η βιωματική μάθηση και δόθηκαν ευκαιρίες για συμμετοχή σε ποικίλες επικοινωνιακές συνθήκες και για ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων.

Οι δραστηριότητες εντάσσονται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του κύκλου Ζω Καλύτερα – Ευ ζην και στην υποενότητα “Υγεία: Διατροφή”. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό στο παιχνίδι ρόλων και ανέπτυξαν τη δική τους επιχειρηματολογία αναφορικά με την θεματική των Εργαστηρίων.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Χρύσα Ιατροπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *