Απονομή διαπίστευσης Erasmus+

Το σχολείο μας είναι πλέον διαπιστευμένος οργανισμός στο Πρόγραμμα Erasmus+ με πρόσβαση σε ευκαιρίες μαθησιακής κινητικότητας στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 έως το έτος 2027, ύστερα από την πολύ υψηλή βαθμολογία που έλαβε η αίτηση που υποβάλαμε τον Οκτώβριο 2023.

Η διαπίστευση Erasmus+ θα έχει πολλαπλά οφέλη για το σχολείο μας, καθώς εξασφαλίζει χρηματοδότηση ώστε μαθητές. μαθήτριες και εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες κινητικότητας υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας ενίσχυσης της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Οι στόχοι του σχεδίου ανάπτυξης είναι:

  • Ενίσχυση της ισότιμης μάθησης για όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες με την εφαρμογή μεθόδων συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και εξατομικευμένης μάθησης.
  • Αποτελεσματική αξιοποίηση των ΤΠΕ για ενίσχυση της ακαδημαϊκής επίδοσης και την καλλιέργεια δεξιοτήτων που θα συμβάλλουν στην ατομική, κοινωνική και επαγγελματική ευημερία των μαθητών και των μαθητριών.
  • Ενίσχυση της παρεχόμενης ξενόγλωσσης εκπαίδευσης και της γλωσσομάθειας των εκπαιδευτικών με σκοπό τη δημιουργία ευρωπαϊκών κοινοτήτων πρακτικής και μάθησης.
  • Η ανάπτυξη της ικανότητας της εκπαιδευτικής ηγεσίας και των ατόμων που ηγούνται παιδαγωγικών ομάδων να διαχειρίζονται και να συντονίζουν τις προτεινόμενες αλλαγές.

Τα προγράμματα Erasmus χρηματοδοτoύνται εξ’ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *