Εγκυκλοπαιδικό λεξικό για τα ζώα από τη Β’ Τάξη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β1 Τάξης εξερεύνησαν τον κόσμο των ζώων για να δημιουργήσουν ένα εικονογραφημένο εγκυκλοπαιδικό λεξικό στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος.

Η προκαταρκτική εργασία περιλαμβάνει την αναζήτηση σε ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό και την ανταλλαγή πληροφοριών για τα ζώα, για τον τρόπο ανάπτυξης και προσαρμογής στο περιβάλλον, και για τη δομή της κονωνίας τους. Με τη συμμετοχή τους σε εκτενή συζήτηση στην τάξη, τα παιδιά εξάσκησαν τον ομαδικό καταιγισμό ιδεών, διατύπωσαν ερωτήματα και επέλυσαν απορίες. Τέλος, αξιοποιώντας τα συμπεράσματα της προκαταρκτικής εργασίας, αποφάσισαν για τα ζώα που θα συμπεριλάβουν στο λεξικό με σκοπό την περαιτέρω αναζήτηση πληροφοριών.

Εκτός από την ατομική ερευνητική εργασίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες εργάστηκαν ομαδικά για να αντιπαραβάλλουν, να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν τις πληροφορίες ως προς τη σχετικότητα και την καταλληλότητά τους για χρήση στο λεξικό. Φρόντισαν επίσης να κάνουν το λεξικό ελκυστικό για τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες, προσθέτοντας ζωγραφιές και διακοσμητικά στοιχεία, αλλά και συμπεριλαμβάνοντας παιγνιώδεις δραστηριότητες όπως σταυρόλεξα και κρυπτόλεξα.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Χρύσα Ιατροπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *