Επίσκεψη στον οργανισμό STEM Education

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και της Στ’ Τάξης επισκέφτηκαν τον εκπαιδευτικό οργανισμό STEM Education, όπου παρακολούθησαν δύο βιωματικά εργαστήρια με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την παρατήρηση του διαστήματος.

Οι τάξεις ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα ζητήματα και τις εξελίξεις στη θεματική των εργαστηρίων, και συμμετείχαν σε παιγνιώδεις δραστηριότητες, δουλεύοντας σε ομάδες για την κατασκευή απλών και πιο σύνθετων μηχανών. Μέσα από τις δραστηριότητες και τη συζήτηση με τους εκπαιδευτές και τις εκπαιδεύτριες, εξάσκησαν την επίλυση προβλημάτων, προσέγγισαν βιωματικά έννοιες των φυσικών επιστημών και αντιλήφθηκαν τη σύνδεση της επιστήμης με την καθημερινή ζωή.

Ειδικότερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ Τάξης εκμεταλλεύτηκαν την επίσκεψη στον οργανισμό και την επαφή με ειδικούς για περαιτέρω διερεύνηση των επιστημονικών πεδίων που συνδέονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη διαστημική επιστήμη. Έχοντας ως αφετηρία τις παρουσιάσεις των εκπαιδευτών και τις γνώσεις που αποκόμισαν κατα την υλοποίηση των βιωματικών δραστηριοτήτων, κατέγραψαν τους κλάδους των επιστημών και της οικονομίας, και τα συναφή επαγγέλματα τα οποία συνδέονται τόσο με την πράσινη ανάπτυξη, όσο και με τη διαστημική επιστήμη και εξερεύνηση. Η προσέγγιση των προσφερόμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων απο την σκοπιά της Αγωγής Σταδιοδρομίας εντάσσεται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που υλοποιεί η Στ’ Τάξη για τον κύκλο Δημιουργώ και Καινοτομώ και την υποθεματική Γνωριμία με επαγγέλματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *