Μικροί συγγραφείς της Α’ Τάξης

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Τάξης δημιούργησαν όμορφες συνεργατικές ιστορίες για τα συναισθήματα, την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό.

Στα πλαίσια του θεματικού κύκλου “Ευ ζην” των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, τα παιδιά εργάστηκαν σε ομάδες με σκοπό να δημιουργήσουν ένα παραμύθι. Αρχικά, “έπαιξαν” με κάρτες δημιουργικής γραφής που προσφέρουν ερεθίσματα, εξάπτουν τη φαντασία και υποστηρίζουν την οργάνωση ιδεών ώστε η ιστορία τους να είναι κατάλληλα δομημένη. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, ανέπτυξαν επιπλέον τον περιγραφικό λόγο και προσέγγισαν βιωματικά τη γλώσσα και τον λογοτεχνικό λόγο.

Στη συνέχεια, η κάθε ομάδα αναστοχάστηκε και προσέγγισε κριτικά το παραγόμενο κείμενο, αποφασίζοντας για τον καταλληλότερο τίτλο για το παραμύθι τους. Τέλος, όλα τα μέλη των ομάδων συνεισέφεραν εξίσου στην εικονογράφηση αναλαμβάνοντας τη δημιουργία εικόνων για διαφορετικά μέρη του  παραμυθιού.

Εκτός από τα προφανή οφέλη αναφορικά με τη γλωσσική τους ανάπτυξη, τα αποτελέσματα από την εργασία των παιδιών είναι πολλά και σημαντικά: ανάπτυξη της συνεργασίας, της επικοινωνίας και του αισθήματος του “ανήκειν”, καλλιέργεια της δημιουργικότητας, της χαράς της δημιουργίας, της δημιουργικής σκέψης και της συνεισφοράς.  

Με τη δημιουργία των πρωτότυπων αυτών παραμυθιών ολοκληρώνεται το ταξίδι των μικρών μαθητών και μαθητριών της Α΄ Τάξης στον μαγικό κόσμο των συναισθημάτων, της αυτοεκτίμησης και του αυτοσεβασμού. Είμαστε πολύ περήφανοι για όλα αυτά που κατάφεραν!!!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Χρυσή Ιατροπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *