Εσπερίδα ενημέρωσης για τα ευρωπαϊκά προγράμματα

Την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εσπερίδα ενημέρωσης των Διευθυντών και Διευθυντριών σχολείων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης για τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η εσπερίδα διοργανώθηκε, ύστερα από ανοικτή πρόσκληση που εστάλει στα σχολεία της Διεύθυνσης, στο πλαίσιο του Σχεδίου για τον Άξονα 9 – Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, και των δραστηριοτήτων διάχυσης της τεχνογνωσίας που έχει αναπτύξει το σχολείο μας λόγω της πολυετούς εμπειρίας στην υλοποίηση προγραμμάτων Erasmus+ και eTwinning. Τον συντονισμό της δράσης είχαν η Διευθύντρια, Χρύσα Γεράνη, και η Υποδιευθύντρια, Αθηνά Μαλέα, οι οποίες επιπλέον πραγματοποίησαν τις εισηγήσεις στη συνάντηση.

Κεντρικός στόχος ήταν η ενημέρωση των Διευθυντών για τις διαδικασίες υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης και τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης Σχεδίων, η καθοδήγηση και η επίλυση αποριών αναφορικά με τη συμπλήρωση της αίτησης και την αναζήτηση εταίρων, και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ως τώρα εμπειρία των σχολείων σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Οι παρευρισκόμενοι, κάνοντας εμφανή την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Erasmus+, έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τις ενδεδειγμένες πρακτικές στη διαδικασία υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης και τα πρακτικά ζητήματα διαχείρισης των Σχεδίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *