Σαν σε ζωγραφιά!

Την προηγούμενη σχολική χρονιά, ο Όμιλος «Με ένα βιβλίο ταξιδεύω και δημιουργώ» συμμετείχε, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ – ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΜΟΙ», στη συγγραφή του μυθιστορήματος «Σαν σε ζωγραφιά … ».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Τάξης του ομίλου αρχικά έκαναν προτάσεις για το θέμα του βιβλίου και στη συνέχεια συμμετείχαν στη συλλογική συγγραφή ενός πρωτότυπου μυθιστορήματος, σε συνεργασία με σχολεία από όλη την Ελλάδα. Μέσα από τις διαδικασίες εξέλιξης του έργου, ανέπτυξαν τον προφορικό και τον γραπτό λόγο, την κριτική και τη δημιουργική σκέψη, την αισθητική καλλιέργεια και τη συναισθηματική νοημοσύνη, και εμπλούτισαν τη φαντασία και την εφευρετικότητα τους. Με την ελευθερία της σκέψης και την αφύπνιση της δημιουργικής διάθεσης οδηγήθηκαν σε γλωσσικές ανατροπές και έκαναν νέες, πιο τολμηρές επιλογές, έχοντας ως κίνητρο τη δημοσίευση του βιβλίου τους.

Το βιβλίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΕΥΦΥΕΣ με αριθμό ISBN 978-618-85043-3-2, και παρουσιάστηκε στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ στην Αθήνα, Σταδίου 24, στις 25 Νοεμβρίου.

Τον συντονισμό της συγγραφικής ομάδας του σχολείου μας είχε η εκπαιδευτικός Κουτλή Παναγιώτα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Ντανέλο, ένας μικρός εφευρέτης, ο Τεμπερουά, ένας διάσημος ζωγράφος που ξαναζεί την παιδική του ηλικία, και μια μαγική πένα, συνεργάζονται και δίνουν λύσεις σε μικρά και μεγάλα προβλήματα της εποχής μας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *