Έναρξη το προγράμματος Σχολικής Διαμεσολάβησης μεταξύ Ομηλίκων

Σε συνέχεια της πιλοτικής εφαρμογής της Σχολικής Διαμεσολάβησης μεταξύ Ομηλίκων την προηγούμενη χρονιά, το σχολείο μας ξεκίνησε, από νωρίς φέτος, την εφαρμογή του προγράμματος με τους διαμεσολαβητές και τις διαμεσολαβήτριές μας να αναλαμβάνουν ενεργή δράση.

Η ομάδα αποτελείται απο μαθητές και μαθήτριες της Στ’ Τάξης οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στη διαδικασία την περσινή χρονιά. Σε αυτούς προστέθηκαν μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι δε συμμετείχαν στην πρακτική εφαρμογή πέρσι, ωστόσο θέλησαν φέτος να ενταχθούν στην ομάδα. Προς αυτόν τον σκοπό, η ανάκληση και περαιτέρω ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων της σχολικής διαμεσολάβησης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του κύκλου Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ, μέσα από τις δραστηριότητες του Σχεδίου Δράσης School BuddiesΤα φιλαράκια, το οποίο υλοποιείται στη Στ’ Τάξη.

Αφού προετοίμασε το απαραίτητο υλικό (ετικέτες, πρόγραμμα, οδηγίες), η ομάδα των διαμεσολαβητών και των διαμεσολαβητριών προχώρησε στην ενημέρωση των τάξεων αναφορικά με τους σκοπούς και τη διαδικασία της διαμεσολάβησης.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στις στοχευμένες δράσεις του Σχεδίου του Άξονα 3Σχέσεις μεταξύ μαθητών και μαθητριών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *