Εκπαιδευτικό πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και Στ’ Τάξης παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του φορέα KIDS SAVE LIVES σε θέματα Πρώτων Βοηθειών.

Το σεμινάριο περιελάμβανε την εκπαίδευση στην καρδιοαναπνευτική αναζωογόνηση, τη χρήση του απινιδωτή, τη θέση ανάνηψης, την πνιγμονή από ξένο σώμα, την αναφυλαξία, το τραύμα αλλά και την πρόληψη. Εκτός από διαδικασίες και δεξιότητες, οι μαθητές και οι μαθήτριες γνώρισαν επίσης συνομήλικους τους οι οποίοι έχουν συμβάλει στη διάσωση συνανθρώπων τους με τις ενέργειες και τις πράξεις τους ως Πρώτοι Ανταποκρινόμενοι της Κοινότητας .

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά απαντώντας στις ερωτήσεις των εκπαιδευτών στο chat της εφαρμογής, και θέτοντας τους προβληματισμούς και τις απορίες τους στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής με τους οποίους συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Το διαδικτυακό μάθημα εντάσσεται στις δραστηριότητες των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της Ε’ και της Στ’ Τάξης, και θα συμπληρωθεί με την πρακτική άσκηση των μαθητριών και των μαθητών στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *