Γνωρίζω τον εαυτό μου, γνωρίζω το σώμα μου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ1 Τάξης υποδέχτηκαν τη Μαία των Δημοτικών Ιατρείων Κοντογιάννη Παναγιώτα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μεγαλώνω και αλλάζω. Τι μου συμβαίνει;» το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Θεεσαλονίκης, και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του κύκλου Ευ ζην – Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση.

Η κ. Κοντογιάννη μίλησε στα παιδιά για τις αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη μετάβασή προς την εφηβεία στο σώμα, στο συναίσθημα, στη συμπεριφορά και στη σχέση με τους άλλους. Αναφέρθηκε επίσης στους κανόνες υγιεινής που θα πρέπει να ακολουθούν οι έφηβοι και οι έφηβες λόγω της αλλαγής των ορμονών στο σώμα τους.

Κατα τη διάρκεια της παρουσίασης, τα παιδιά έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τα όσα ειπώθηκαν και συζήτησαν με την κ. Κοντογιάννη για διάφορα ζητήματα που τα αποσχολούν αναφορικά με τη φυσιολογία τους.

Η επίσκεψη της κ. Κοντογιάννη εντάσσεται στις δραστηριότητες του προγράμαμτος καλλιέργειας δεξιοτήτων Catching on early, το οποίο υλοποιεί η Στ’ Τάξη στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος “Αξιοποιώντας την ψηφιακή αφήγηση στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων για την εκμάθηση των Αγγλικών”.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μυρτώ Νεράντζη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *