Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το σχολείο μας γιόρτασε την 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με τη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών στο πρόγραμμα των αθλητικών εγκαταστάσεων Τζιόλα στη Θέρμη, Θεσσαλονίκης.

Έχοντας ως βασική επιδίωξη την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, κοινό σύνθημα της φετινής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού ήταν “Η κίνηση δίνει Ζωή”.

Με την καθοδήγηση εξειδικευμένων προπονητών και γυμναστών – παιδαγωγών, τα παιδιά συμμετείχαν σε διάφορα ομαδικά αθλήματα και δραστηριότητες, καλλιεργώντας σημαντικές αξίες, όπως την ευγενή άμιλλα και το fair-play, τη συμμετοχή και τη συνεργασία, την αυτοπειθαρχία, την αυτοεκτίμηση και την επιμονή, αλλά και την ισότητα, τον σεβασμό των άλλων και τη συντροφικότητα. Απώτερος σκοπός ήταν να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης για την υγεία και την ευημερία του ατόμου.

Η ικανοποίηση των παιδιών ήταν μεγάλη καθώς είχαν τη δυνατότητα να ασκηθούν σωματικά με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους σε κατάλληλα διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους, οι οποίοι λείπουν δραματικά από το σχολείο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *