Δράσεις Helmepa 2023

Την φετινή χρονιά οι τάξεις Β’, Γ’, Δ1 και ΣΤ1 του σχολείου μας συμμετείχαν στις δράσεις της Helmepa junior.

Σκοπός της δράσης, η οποία εντάσσεται στις δραστηριότητες συνέχειας του Σχεδίου Erasmus+  2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697 «Ανάπτυξη δεξιοτήτων με στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα μέσω της Αστρονομίας», ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες σε θέματα σχετικά με την ρύπανση του περιβάλλοντος και κυρίως των θαλασσών. Στη συνέχεια και σε συνδυασμό με το Πρόγραμμα Mission X – Esero, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Στ1 αναζήτησαν λύσεις αξιοποιώντας τα επιτεύγματα της διαστημικής επιστήμης και προκρίνοντας την κατασκευή βιονικού χεριού για τον καθαρισμό των δυσπρόσιτων περιοχών των ωκεανών.

Τα παιδιά, εκτός από τους κινδύνους από την μόλυνση των θαλασσών, είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν και να ενημερωθούν διεξοδικά για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς δημιουργήθηκαν αφίσες που αναρτήθηκαν στους χώρους του σχολείου και βίντεο stop animation με θέμα την σημασία καθαρισμού των ακτών.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τον καθαρισμό της παραλίας της Περαίας Θεσσαλονίκης όπου συμμετείχαν όλα τα παραπάνω τμήματα. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *