Εσπερίδα ενημέρωσης εκπαιδευτικών για τα ευρωπαϊκά προγράμματα
Την Τρίτη 30 Μαΐου, υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εσπερίδα ενημέρωσης εκπαιδευτικών για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ και eTwinning και διάχυσης των αποτελεσμάτων του Σχεδίου Erasmus+ 2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697 «Ανάπτυξη δεξιοτήτων με στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα μέσω της Αστρονομίας».
Η εσπερίδα εντάσσεται στις δράσεις του Άξονα 9 – Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, και έλαβε χώρα στους χώρους του σχολείου. Περιελάμβανε ομιλίες της Διευθύντριας Χρύσας Γεράνη και της Υποδιευθύντριας Αθηνάς Μαλέα αναφορικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συμμετέχουμε, και παρουσίαση της κινητικότητας για παρακολούθηση εργασία σε σχολείο της Στοκχόλμης και των πρακτικών ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων από την εκπαιδευτικό Μυρτώ Νεράντζη. Υλοποιήθηκαν επίσης εργαστήρια όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Ενδοσχολική Συντονίστρια Δήμητρα Προβελεγγίου για το περιβάλλον υποβολής έργων eTwinning και την αίτηση για Ετικέτα Ποιότητας, και να γνωρίσουν την εφαρμογή για την υποβολή αίτηση χρηματοδότησης Erasmus+ με την καθοδήγησης της Υποδιευθύντριας Αθηνάς Μαλέα.
Στην εκδήλωση, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε ως ομιλήτρια την κ. Μαρία Στάλα, εκπαιδευτικό του 27ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, η οποία ενημέρωσε διεξοδικά τους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς για τη Διαπίστευση Erasmus+, τα οφέλη της, τα κριτήρια ποιότητας και τα πεδία στη σχετική αίτηση. Παρουσίασε επίσης το Σχέδιο υλοποίησης δραστηριοτήτων για το οποίο χορηγήθηκε η Διαπίστευση Erasmus+ στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μαθητές και μαθήτριες που έχουν μετακινηθεί με προγράμματα Erasmus+ και eTwinning του σχολείου μας στο εξωτερικό, μίλησαν για την εμπειρία τους και παρουσίασαν τις εντυπώσεις τους. Μετέφεραν, με άμεσο τρόπο και από την ιδιαίτερη οπτική τους, τα πολλά οφέλη που αποκόμισαν από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τις γνώσεις και τα συναισθήματα που ανέπτυξαν μέσα από την επαφή τους με διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα και τις σχέσεις φιλίας με τους εταίρους μας.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί εκπαιδευτικοί της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έθεσαν τις απορίες τους και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση αναφορικά με τις προϋποθέσεις, τις υποχρεώσεις και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι αιτούντες οργανισμοί.