Διερευνώντας το αποτύπωμα άνθρακα της σχολικής μας μετακίνησης

Οι Greensearchers του σχολείου παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγαν για το αποτύπωμα άνθρακα της σχολικής μας μετακίνησης.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των δραστηριοτήτων συνέχειας για το Σχέδιο Erasmus+ 2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697 «Ανάπτυξη δεξιοτήτων με στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα μέσω της Αστρονομίας», οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ Τάξης εστίασαν στο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη μας και στην ανάγκη για βιώσιμη μετακίνηση.

Στη συνέχεια, καθόρισαν τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε οι προτεινόμενες λύσεις να είναι τεκμηριωμένες και αποτελεσματικές.

Θέλοντας να διερευνήσουν τις επιπτώσεις της μετακίνησης των μαθητών και των μαθητριών, των εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού από και προς το σχολείο, οργάνωσαν την έρευνα σε επίπεδο σχολείου και σχεδίασαν το ερωτηματολόγιο για τη συλλογή δεδομένων, ανέλυσαν τα δεδομένα και αντιμετώπισαν επιμέρους ζητήματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση και την επεξεργασία των δεδομένων.

Τέλος, με αφετηρία τα συμπεράσματα της έρευνας, προέβησαν στη διατύπωση συγκεκριμένων τρόπων μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα και μετρίασης των επιπτώσεων της σχολικής μας μετακίνησης.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μυρτώ Νεράντζη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *