Επίσκεψη στο Goethe Institut Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη, 6 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών επίσκεψη στο Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ που διδάσκονται Γερμανικά γνώρισαν τον ελκυστικό και φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης, ο οποίος περιλαμβάνει γερμανικά και ελληνικά βιβλία, ταινίες και Hörbücher. Έμαθαν πώς να δανείζονται και να επιστρέφουν βιβλία και πως μπορούν να βγάλουν δωρεάν κάρτα δανεισμού δια ζώσης και διαδικτυακά, ενώ ενημερώθηκαν και για το σύστημα «τηλεδανεισμού» (Onleihe).

Στη συνέχεια «μεταφέρθηκαν» στο Düsseldorf, για να βοηθήσουν να βρεθεί η διάσημη επιστήμονας Frau Katrin αναζητώντας στοιχεία σε δύο ορόφους του Goethe Institut και λύνοντας γρίφους που βοήθησαν στην επίλυση του μυστηρίου.

Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου, είδαν από κοντά μέρος του τείχους του Βερολίνου και φωτογραφήθηκαν μπροστά σε αυτό. Με την ευκαιρία ζωντανέψαμε πολύ σύντομα την ιστορία του τείχους με την υπόσχεση να ασχοληθούμε πιο διεξοδικά μετά τις γιορτές στην τάξη.

Ευχαριστούμε το προσωπικό τόσο της βιβλιοθήκης, όσο και του εργαστηρίου Μυστήριο στο Düsseldorf, που μας υποδέχτηκαν εγκάρδια και μας έδωσαν επιπλέον υλικό για τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *