Συνέχεια στο Σχέδιο Erasmus+ με το Πρόγραμμα Mission X – ESERO: Κατασκευή βιονικού χεριού

Το σχολείο μας επεκτείνει τα μαθησιακά αποτελέσματα του Σχεδίου Erasmus+ 2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697 «Ανάπτυξη δεξιοτήτων με στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα μέσω της Αστρονομίας» και ενισχύει την ευρωπαϊκή διάσταση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ολοκληρώνοντας μια ακόμη αποστολή Mission X του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος Mission X, το οποίο υποστηρίζεται από το Γραφείο ESERO στην Ελλάδα, και με αφετηρία τα διαστημικά σκουπίδια, οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ1 ενημερώθηκαν για την χρήση του βιονικού χεριού στο διάστημα και ασχολήθηκαν με την κατασκευή του. Επίσης, διερεύνησαν τη χρήση του σε δύσκολα στην προσέγγιση περιβάλλοντα, όπως ο ωκεανός.

Αρχικά, ετοιμάστηκε ένα προσχέδιο κατασκευής του βιονικού χεριού, υπολογίζοντας τις αποστάσεις των οστών και των τενόντων.

Στη συνέχεια, με βάση το προσχέδιο, προχώρησαν στην κατασκευή του χεριού με απλά υλικά, όπως χαρτόνι, καλαμάκια και σχοινί, ώστε να γίνει λειτουργικό.

Τέλος, η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των κατασκευών μέσα στην τάξη και συμπληρώθηκε από τα ίδια τα παιδιά μία φόρμα αξιολόγησης της διαδικασίας, ως προς την εκπαιδευτική προσέγγιση STEAM και των προκλήσεων της κατασκευής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *