Δασική περιβαλλοντική εκπαίδευση

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και Στ’ Τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν την Α΄φάση του προγράμματος “Δασική περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση” το οποίο υλοποιείται από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη αυτή δράση περιλάμβανε παρουσιάσεις στο σχολείο αναφορικά με τη λειτουργία του δασικού οικοσυστήματος, αλλά και επίδειξη φυσικών υλικών (όπως κουκουνάρια, καρποί, φύλλα, τμήματα κορμού), οργάνων και εργαλείων που χρησιμοποιούνται από την Δασική Υπηρεσία κατά την εκτέλεση ορισμένων δασικών εργασιών. 

Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συζήτησαν με το προσωπικό του Δασαρχείου για τα χαρακτηριστικά και τη σπουδαιότητα του οικοσυστήματος για τη ζωή και τον άνθρωπο.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος, η οποία θα ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, περιλαμβάνει περιήγηση και ξενάγηση των μαθητών και των μαθητριών τριών στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου). 

Η δράση εντάσσεται στις προσπάθειες του σχολείου να φέρει τα παιδιά σε επαφή με επιστήμονες, φορείς και επαγγελματίες που ασχολούνται με το περιβάλλον.

Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσίαση την κυρία Φιλοθέη Μελά και το προσωπικό του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *