Ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα «Επίλυση συγκρούσεων στο δημοτικό σχολείο: Το παράδειγμα της Σχολικής Διαμεσολάβησης»

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου, υλοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου επιμορφωτική δράση με θέμα «Επίλυση συγκρούσεων στο δημοτικό σχολείο: Το παράδειγμα της Σχολικής Διαμεσολάβησης».

Την επιμόρφωση πραγματοποίησε η κ Εβίτα Τσαγκαρλή, παιδοψυχολόγος στο σχολείο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, η οποία εξειδικεύεται στην εκπαίδευση των μαθητών και των μαθητριών στη Σχολική Διαμεσολάβηση. Ξεκινώντας με τον ορισμό των σχολικών συγκρούσεων και τα συμπεράσματα στη σχετική βιβλιογραφία, η κα Τσαγκαρλή παρουσίασε τα βήματα της Σχολικής Διαμεσολάβησης και μια σειρά από δραστηριότητες καλλιέργειας επικοινωνιακών δεξιοτήτων που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιμόρφωσης, οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν εκτενώς και να συζητήσουν για τη μεθοδολογία, τις συνθήκες και τα αποτελέσματα της εφαρμογής του προγράμματος της Σχολικής Διαμεσολάβησης στο σχολείο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η ανταλλαγή ιδεών και οι προτάσεις που έγιναν αναφορικά με την προσαρμογή του προγράμματος στο περιβάλλον και τις συνθήκες λειτουργίας του σχολείου μας.  

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα πολύ την κα Τσαγκαρλή για την επιμόρφωση στη Σχολική Διαμεσολάβηση, την όμορφη παρουσίαση και τη συζήτηση που έκανε για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας!

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών εντάσσεται στο Σχέδιο Δράσης του Άξονα 3 – Σχέσεις μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών με τίτλο «ΣΥΝ-βιώνουμε αρμονικά στο σχολικό περιβάλλον».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *