Αξιοποίηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων Erasmus+ στο Πρόγραμμα X-Mission

Στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης των μαθησιακών αποτελεσμάτων του Σχεδίου Erasmus+  2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697 «Ανάπτυξη δεξιοτήτων με στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα μέσω της Αστρονομίας» σε διάφορα μαθήματα, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων συμμετείχαν στο πρόγραμμα X-Mission «Εκπαιδεύσου σαν αστροναύτης», το οποίο υλοποιήθηκε στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. 

Ενημερώθηκαν για την διατροφή και τη σωστή ενυδάτωση που πρέπει να έχει ένας αστροναύτης αλλά και για τα χαρακτηριστικά της ζωής στο διάστημα. Με αφετηρία τις επιπτώσεις του περιβάλλοντος μικροβαρύτητας στον τρόπο λειτουργίας των μυών των αστροναυτών, τα παιδιά συνειδητοποίησαν τις βλαβερές συνέπειες της εξασθένισης των μυών και ενός καθιστικού τρόπου ζωής. Αναλαμβάνοντας διάφορες διαστημικές αποστολές, εκτέλεσαν διαστημικές περιστροφές και άλματα, και βελτίωσαν την ισορροπία και την ευλυγισία τους. Έμαθαν πόσο σημαντική είναι η αποκατάσταση που πρέπει να κάνουν οι αστροναύτες όταν επιστρέφουν από μια αποστολή, συνειδητοποιώντας περαιτέρω την ανάγκη για ενδυνάμωση και διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης. 

Τέλος, μέσα από τον παραλληλισμό της ζωής στο διάστημα και των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργούνται στη γη λόγω της κλιματικής αλλαγής, τα παιδιά συνειδητοποίησαν την ανάγκη για βιώσιμη γεωργία και για βιωσιμότητα στη διαχείριση του διαθέσιμου νερού και της τροφής. Ενημερώθηκαν επίσης για την αξιοποίηση της διαστημικής τεχνολογίας στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων που σχετίζονται με την ανεπάρκεια τροφής και νερού. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *