Εισήγηση σε διαδικτυακή επιμόρφωση εκπαιδευτικών Πληροφορικής

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής του σχολείου μας κ. Κωνσταντίνος Δελησταύρου συμμετείχε με παρουσίαση σεναρίου στη διαδικτυακή επιμόρφωση εκπαιδευτικών Πληροφορικής Δημοτικών Σχολείων με θέμα «Η διδασκαλία της Πληροφορικής στο Δημοτικό Σχολείο», την οποία διοργάνωσε η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής ΠΕ86, Δρ Γεωργία Αλεξούδα.

Το εκπαιδευτικό σενάριο με τίτλο «DrawStick: Σχεδίαση μέσω φυσικής διεπαφής» το οποίο αναπτύχθηκε από τον κ. Δελησταύρου στα πλαίσια της επιμόρφωσης του ΙΕΠ και της πιλοτικής εφαρμογής του νέου Προγράμματος Σπουδών για το μάθημα των ΤΠΕ και της Πληροφορικής, προσαρμόστηκε και ενσωματώνει τα μαθησιακά αποτελέσματα των κινητικοτήτων του Σχεδίου Erasmus+ 2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697 «Ανάπτυξη δεξιοτήτων με στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα μέσω της Αστρονομίας». Αποτελεί ένα παράδειγμα ολιστικής προσέγγισης του αναλυτικού προγράμματος και των εκπαιδευτικών οδηγιών στην Εκπαίδευση STEΑM, με παράλληλη στόχευση την ανάπτυξη περιεχομένου και δεξιοτήτων του 21ου αιώνα.

Το εκπαιδευτικό σενάριο έχει επιπλέον υποβληθεί στο ΙΕΠ για αξιολόγηση, με σκοπό την περαιτέρω διάχυση των αποτελεσμάτων του Σχεδίου Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο μας.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του σεναρίου https://bit.ly/3h6DRlb.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *