Ενδοσχολική επιμόρφωση για τις αναπτυξιακές διαταραχές και το Πρόγραμμα Σπουδών της Γλώσσας

Την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετείχαν σε δύο επιμορφωτικές δράσεις, οι οποίες οργανώθηκαν στο πλαίσιο της υλοποίησης των Σχεδίων Δράσης.

Η 1η επιμορφωτική συνεδρία με θέμα τις αναπτυξιακές διαταραχές υλοποιήθηκε με εισηγήτρια την κα Αλεξάνδρα Ευαγγέλου, Δασκάλα Ειδικής Αγωγής – M.Ed. Κεντρικός στόχος ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τις ιδιαιτερότητες των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, τα χαρακτηριστικά του τρόπου επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης και τους γνωστικούς μηχανισμούς που ενεργοποιούνται κατά τη μαθησιακή διαδικασία. Ως σημαντικές πτυχές της συζήτησης αναδείχθηκαν οι τρόποι με τους οποίους οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενισχύσουν την ένταξη και τη μάθηση στα υψηλά και μεσαία λειτουργικά άτομα.

Η 2η επιμορφωτική συνεδρία αφορούσε στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το μάθημα της Γλώσσας και υλοποιήθηκε από την Πρόεδρο του ΕΠ.Ε.Σ του σχολείου μας, κα Βενετία Αποστολίδου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ, και την κα Αιμιλία Κέκια, ΣΕΕ ΠΕ70 1ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας. Η κα Αποστολίδου επικεντρώθηκε στη διδασκαλία της Λογοτεχνίας και η κα Κέκια ανέλυσε τις βασικές αρχές που διέπουν το Πρόγραμμα Σπουδών τονίζοντας την ανάγκη για πρακτικές/βιωματικές δραστηριότητες. Οι εισηγήτριες συζήτησαν με τον Σύλλογο για τις αλλαγές που προωθεί το νέο Προγράμματα, πρότειναν πρακτικές και παρουσίασαν παραδείγματα εφαρμογής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *