Συμμετοχή στα προγράμματα Green Vibes και Green Racers του Κολλεγίου Ανατόλια

Με αφετηρία το Σχέδιο Erasmus+ ΚA122-SCH-C1D75D65 «Ανάπτυξη δεξιοτήτων 21ου αιώνα μέσω της διδασκαλίας της Αστρονομίας», η Ε’ Τάξη του σχολείου μας συμμετείχε στα προγράμματα STEM Εκπαίδευσης του Κολλεγίου Ανατόλια Green Vibes και Green Racers.

Τα δύο προγράμματα εντάσσονται στις δραστηριότητες συνεργασίας με φορείς και ειδικούς επιστήμονες στο πλαίσιο της υλοποίησης των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στους θεματικούς άξονες «Δημιουργώ και Καινοτομώ» και «Φροντίζω το Περιβάλλον».

Βασική στόχευση της συμμετοχής μας στα προγράμματα ήταν η εξοικείωση με την επιστημονική προσέγγιση και η καλλιέργεια δεξιοτήτων της Εκπαίδευσης STEM για την επίτευξη περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν, συζήτησαν και ευαισθητοποιήθηκαν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης χρήσης του πλαστικού και την ανάγκη για επίτευξη βιωσιμότητας στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων, σχεδιασμού-κατασκευής-δοκιμής και πειραματισμού-παρατήρησης σε εργαστηριακό περιβάλλον και με χρήση επιστημονικών εργαλείων. Κατά την εργασία τους δούλεψαν σε ομάδες, προβληματίστηκαν και αναζήτησαν λύσεις σε περιβαλλοντικά ζητήματα της καθημερινότητάς τους, καλλιεργώντας δεξιότητες συνεργασίας, επικοινωνίας και κριτικής και δημιουργικής σκέψης.

Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε αναστοχαστικές δραστηριότητες οι οποίες σχεδιάστηκαν σύμφωνα με τα μαθησιακά αποτελέσματα της 3ης κινητικότητας στο Σχέδιο Erasmus+ ΚA122-SCH-C1D75D65 «Ανάπτυξη δεξιοτήτων 21ου αιώνα μέσω της διδασκαλίας της Αστρονομίας», και στοχεύουν πρωτίστως σε δεξιότητες διαχείρισης της μάθησης και την καθιέρωση ρουτινών σκέψης κατά τη μαθησιακή διαδικασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *