Ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση για να ΣΥΝ-βιώνουμε …

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης για τον Άξονα 3 – Σχέσεις μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δόθηκε έμφαση στην εκπαίδευση για τη Δημοκρατία και την καθιέρωση ενός ενδοσχολικού αξιακού συστήματος.

Η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση της μαθητικής κοινότητας επιδιώχθηκαν με βιωματικές δράσεις την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ και την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, και δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και άλλων φορέων. Αναφορικά με τα γνωστικά αντικείμενα, αξιοποιήθηκαν κυρίως η Θεατρική Αγωγή, τα Εικαστικά, η Φυσική Αγωγή, η Γλώσσα και τα Θρησκευτικά για την προώθηση της αξίας της ενσυναίσθησης, της διαφορετικότητας, της συμπερίληψης και της συλλογικότητας.

Επίσης, υλοποιήθηκαν σχέδια στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων με σκοπό την ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής, των ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων και της ομαδοσυνεργατικότητας.

Ακολουθήστε τους συνδέσμους για να δείτε αναλυτικά τις δράσεις για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού:

Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για να δείτε αναλυτικά τις δράσεις στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με σκοπό την ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής, των ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων και της ομαδοσυνεργατικότητας:

https://1dim-aei-thess.thess.sch.gr/blog/category/drastiriotites/kainotoma-programmata/ergastiria-dexiotiton/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *