Έργο eTwinning “Learning English with friends across Europe”

Η Στ Τάξη συμμετείχε σε πρόγραμμα αδελφοποίησης με τάξεις σχολείων της Ισπανίας, υλοποιώντας από κοινού το Έργο eTwinning “Learning English with friends across Europe”.

Το Έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος «Εφαρμογή της Μάθησης μέσω Σχεδιασμού και της Πλαισιωμένης Μάθησης στο μάθημα των Αγγλικών» που υλοποιεί η τάξη, εφαρμόστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς και συντονίζεται από την εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας Μυρτώ Νεράντζη. Βασικός στόχος του Έργου ήταν η συστηματική σύνδεση του μαθήματος των Αγγλικών με αυθεντικές καταστάσεις μέσα από συνεργατικές δραστηριότητες και δραστηριότητες σύγχρονης/ασύγχρονης επικοινωνίας με τις συνεργαζόμενες τάξεις.

Με αυτόν τον σκοπό, τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες οι οποίες εστιάζουν πρωτίστως στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και της διαδραστικότητας, στη δημιουργία κινήτρων και την ενεργοποίηση. Αντάλλαξαν υλικό, γνώσεις και απόψεις με τους συνομηλίκους τους, δημιουργώντας παρουσιάσεις, σχολιάζοντας αναρτήσεις και έργα των συνεργαζόμενων τάξεων, παίζοντας και συμμετέχοντας σε διαδικτυακές συναντήσεις και συζητήσεις, και συνεργάστηκαν σε εθνικές και διεθνείς ομάδες για την εκπόνηση διερευνητικών εργασιών και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας. Στο τέλος της περιόδου υλοποίησης, οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε συλλογικές δραστηριότητες αναστοχασμού με τις συνεργαζόμενες τάξεις σε διαδικτυακές συναντήσεις όπου συζήτησαν για τα οφέλη και τις δυσκολίες των δραστηριοτήτων και των εργασιών που ολοκλήρωσαν.

Ως αποτέλεσμα της υλοποίησης, τα παιδιά ανέπτυξαν την επικοινωνιακή τους ικανότητα και έμαθαν να χρησιμοποιούν ποικίλα μέσα και κανάλια επικοινωνίας στα Αγγλικά. Εφάρμοσαν μετασχηματισμένες πρακτικές και καλλιέργησαν την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα και την ομαδοσυνεργατικότητα. Επίσης, γνώρισαν και εξοικειώθηκαν με περισσότερα ψηφιακά μέσα και καλλιέργησαν τον ψηφιακό γραμματισμό, δεξιότητες πλοήγησης και την ικανότητα εύρεσης και σύνθεσης της πληροφορίας.

Σχετικές αναρτήσεις: Ασφάλεια στο διαδίκτυο, Παρουσιάζοντας το σχολείο μας

Συνεργατικό Project “The beauties of our countries”

https://earth.google.com/earth/d/1wC8dF6rRHSkKT67wu6JQuR5MqxEOndFv?usp=sharing

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *