Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022 του WRO Hellas

Όμιλοι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Physical Computing και STEAM

Συμμετοχή στον Τελικό της διοργάνωσης στην Αθήνα

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas είναι μια διοργάνωση με διαγωνιστικό χαρακτήρα και υψηλές απαιτήσεις. Για την ανοικτή κατηγορία των τάξεων Γ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού με θέμα «Πρωτογενής Τομέας – Αγροτική Παραγωγή» η ομάδα Asimov του ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Physical Computing και STEAM, με προπονητή τον υπεύθυνο λειτουργίας του ομίλου, εκπαιδευτικό Πληροφορικής κ. Κωνσταντίνο Δελησταύρου συμμετείχε μετά από πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης στην Αθήνα.

Η ομάδα Asimov που πήρε το όνομά της από τον διάσημο φυσικό και συγγραφέα Isaac Asimov που διατύπωσε τους τρεις νόμους της ρομποτικής. Η κατασκευή της είναι ένα έξυπνο θερμοκήπιο που λειτουργεί διαμορφώνοντας αυτόματα τις συνθήκες θερμοκρασίας στο χώρο του θερμοκηπίου. Η ομάδα Asimov συμμετείχε στον προκριματικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022 για την Κεντρική Μακεδονία στις 14 Μαΐου 2022 και κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 στην Αθήνα, στο Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού. Εκεί τα παιδιά της ομάδας πραγματοποίησαν μια καθόλα αξιοπρεπή εμφάνιση. Εγκατέστησαν την κατασκευή τους στον εκθεσιακό χώρο, υλοποίησαν τις απαραίτητες συνδέσεις, αντιμετώπισαν τα προβλήματα που προέκυψαν, παρουσίασαν τη δημιουργία τους και ανταποκρίθηκαν άριστα στις ερωτήσεις των κριτών. Έζησαν ωραίες στιγμές και αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες που θα τους συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή. Βιώματα που αποτελούν παρακαταθήκη για ένα λαμπρό μέλλον και για καλή πρόοδο.

Ο προπονητής κ. Κωνσταντίνος Δελησταύρου και η Διευθύντρια του σχολείου κ. Χρύσα Γεράνη συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες για την αξιοπρεπή εμφάνισή τους, το ήθος και τη συνέπειά τους. Επίσης ευχαριστούμε τους γονείς και κηδεμόνες που συνόδευσαν την αποστολή στην Αθήνα και στήριξαν την προσπάθεια των παιδιών. Τέλος ευχαριστούμε το χορηγό μας, την εταιρία AgroApps που υπήρξε αρωγός της προσπάθειας καλύπτοντας τα έξοδα μετακίνησης.

Περισσότερες πληροφορίες για την AgroApps, εταιρία τεχνολογικών γεωργικών εφαρμογών, στον ιστότοπo Agroapps | Moving Agriculture Forward.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό, στον ιστότοπο Πανελλήνιος Τελικός 2022 – WRO HELLAS.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *