Πρόκριση στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas 2022

Οι ομάδες των Ομίλων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Physical Computing και STEAM συμμετείχαν στον προκριματικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas για την Κεντρική Μακεδονία και προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση!

Η ομάδα Asimov κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου στην Αθήνα!

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas είναι μια διοργάνωση με διαγωνιστικό χαρακτήρα και υψηλές απαιτήσεις. Για την ανοικτή κατηγορία των τάξεων Γ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού με θέμα «Πρωτογενής Τομέας – Αγροτική Παραγωγή», οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας προετοιμάστηκαν κατά το δεύτερο μισό του σχολικού έτους. Δημιουργήθηκαν δύο ομάδες των έξι παιδιών, προερχόμενα από τα παιδιά που συμμετέχουν στους Ομίλους Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Physical Computing και STEAM, με προπονητή τον υπεύθυνο λειτουργίας των ομίλων, εκπαιδευτικό κ. Κωνσταντίνο Δελησταύρου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μελέτησαν πηγές από τη βιβλιογραφία, πειραματίστηκαν, εξερεύνησαν τις επιστήμες της πληροφορικής, της μηχανικής, της φυσικής και των μαθηματικών και πρότειναν δύο καινοτόμες λύσεις. Κάθε μία διαθέτει δύο αυτοματισμούς ρομποτικής με αισθητήρες και ενεργοποιητές, έναν αυτοματισμό μικροελεγκτή για την πραγματοποίηση μετρήσεων από το φυσικό περιβάλλον, αναγνώριση εικόνας με κάμερα και αντίστοιχη εφαρμογή απεικόνισης που αναπαριστά τη λειτουργία όλης της διάταξης με κινούμενα σχέδια.

Η πρώτη, η ομάδα Asimov πήρε το όνομά της από τον διάσημο φυσικό και συγγραφέα Isaac Asimov που διατύπωσε τους τρεις νόμους τις ρομποτικής. Η κατασκευή της είναι ένα έξυπνο θερμοκήπιο που λειτουργεί διαμορφώνοντας αυτόματα τις συνθήκες θερμοκρασίας στο χώρο του θερμοκηπίου. Η δεύτερη, η ομάδα Engelberger πήρε το όνομά της από τον «πατέρα» της ρομποτικής διάσημο φυσικό και μηχανικό Joseph Engelberger. Η κατασκευή της είναι ένα αυτόματο σύστημα άρδευσης που προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του εδάφους για νερό.

Οι δύο ομάδες μας συμμετείχαν στον προκριματικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022 για την Κεντρική Μακεδονία. Και οι δύο ομάδες προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση,  ενώ η ομάδα Asimov κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου στην Αθήνα!

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό, στον ιστότοπο:

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022 (wrohellas.gr)

Βίντεο από τις κατασκευές μας:

Έξυπνο θερμοκήπιο
Έξυπνη άρδευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *