Συμμετοχή στο Astro Pi Mission Zero 2022

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ, Ε και ΣΤ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στα πλαίσια του μαθήματος Πληροφορικής με τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής Κωνσταντίνο Δελησταύρου στη δράση Mission Zero της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (European Space Agency, ESA, https://www.esa.int/) και του ιδρύματος Raspberry Pi Foundation (https://www.raspberrypi.org/).

Περιγραφή: Τα παιδιά έγραψαν ένα απλό πρόγραμμα με το οποίο πραγματοποιούν μέτρηση της υγρασίας περιβάλλοντος στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station, ISS) και την επικοινωνούν στους αστροναύτες μαζί με ένα εξατομικευμένο μήνυμα, που θα εμφανιστεί για 30 δευτερόλεπτα στον υπολογιστή Astro Pi!

Σκοπός ήταν η καλλιέργεια της υπολογιστικής σκέψης και ο πρακτικός πειραματισμός στον προγραμματισμό ενός πραγματικού υπολογιστή που λειτουργεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Όλα τα προγράμματα που υποβλήθηκαν μέσω της δράσης πληρώντας τις προδιαγραφές θα εκτελεστούν στον υπολογιστή Astro Pi του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού.

Μετά την εκτέλεση των προγραμμάτων στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι μαθητές και οι μαθήτριες των οποίων ο κώδικας εκτελέστηκε θα λάβουν σχετική βεβαίωση. 

Περισσότερες πληροφορίες για το Mission Zero στον ιστότοπο https://astro-pi.org/el/mission-zero/ και στο http://rpf.io/mzguidelines.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *