Uramado AR – Παιχνίδι Επαυξημένης Πραγματικότητας στο Σχολείο μας

Από χτες φιλοξενούμε στο σχολείο μας τα Tanukis, από το έργο επαυξημένης πραγματικότητας Uramado του καλλιτέχνη Julie Stephen Chheng, που έχει ήδη ταξιδέψει σε φεστιβάλ και εκθέσεις στο Παρίσι, τη Μαδρίτη, το Κιότο, τη Νέα Υόρκη και το Τόκυο.

Τα Tanukis είναι πνεύματα του δάσους που καθώς έφτασαν στην πόλη μας, κρύβονται σε διάφορα σημεία του σχολικού μας κτιρίου – σε παράθυρα, πόρτες, γωνίες ή πρίζες. Όταν τα ξυπνάμε, μας λένε κάτι για τον εαυτό τους, ενώ θέλουν να γνωρίσουν κι εμάς, ρωτώντας για τις συνήθειές μας. Ανάλογα με τις απαντήσεις που δίνουμε στις ερωτήσεις των Tanukis… ανακαλύπτουμε στο τέλος της διαδρομής και τον ανάλογο θησαυρό!

Το Uramado είναι μια διαδρομή χαμένου θησαυρού σε επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality) που παίζεται με κινητές συσκευές. Οι παίκτες καλούνται να εγκαταστήσουν τη δωρεάν εφαρμογή Uramado app (σε IOS ή Android) και να ανακαλύψουν τα κρυμμένα Tanukis, ξυπνώντας τα και φέρνοντάς τα στη “ζωή”. Στόχος είναι οι μαθητές/τριες όλου του σχολείου να έρθουν σε επαφή με την επαυξημένη πραγματικότητα, όπως και με τα υπαίθρια παιχνίδια με κινητές συσκευές.

Το παιχνίδι αυτό οργανώθηκε και στήνεται – μιας και το στήσιμο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη – από τους Ομίλους Παιχνιδιών με Κινητές Συσκευές των τάξεων Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’.

Τις επόμενες ημέρες, περισσότερα Tanukis έρχονται στο σχολείο μας!

Συντονίστρια εκπαιδευτικός: Σκαμνιώτη Αλίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *