Ενδοσχολική επιμόρφωση για τη Σχολική Διαμεσολάβηση

Σε συνέχεια των ενημερωτικών και επιμορφωτικών δράσεων για τη βελτίωση του σχολικού κλίματος, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Μαρτίου ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας στη διαδικασία της Σχολικής Διαμεσολάβησης, η οποία αποτελεί μια εναλλακτική μέθοδος διαχείρισης και επίλυσης συγκρούσεων μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών.

Την επιμόρφωση ανέλαβε ο οργανισμός Αντιγόνη και η εκπαιδεύτρια-εμψυχώτρια Σοφία Κυπριανίδου. Αρχικά, η κα Κυπριανίδου ενημέρωσε με διαδραστικό τρόπο τους παρευρισκόμενους για τα στάδια της Σχολικής Διαμεσολάβησης και τον ρόλο του Διαμεσολαβητή. Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία οι εκπαιδευτικοί μας είχαν την ευκαιρία να επιλύσουν απορίες, να διευκρινίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της διαδικασίας και να ανταλλάξουν απόψεις για τα οφέλη της Σχολικής Διαμεσολάβησης, με αναφορές στις ιδιαίτερες συνθήκες, όπως η υπερβολικά μικρή αυλή, και τα συγκεκριμένα περιστατικά συγκρούσεων που αντιμετωπίζουμε.

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε μια σειρά από βιωματικές δραστηριότητες που στόχο είχαν τη βαθύτερη κατανόηση και την πρακτική άσκηση της διαμεσολάβησης, της μετακίνησης των απόψεων και της ενσυναίσθησης.

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την καθιέρωση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος μάθησης, στο πλαίσιο της Αξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας και, συγκεκριμένα, της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης για τον Άξονα 3: Σχέσεις μεταξύ των μαθητών και μαθητριών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *