Απολογισμός της εσπερίδας «Κοινωνικές σχέσεις στο σχολείο – Δυνατότητες και προκλήσεις στο οικογενειακό περιβάλλον”

Την Τετάρτη, 2 Μαρτίου και από τις 18:00 έως τις 20:00, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με θέμα τη διαχείριση από την οικογένεια των σχέσεων που δημιουργούν τα παιδιά στο σχολείο. Στη συνάντηση συμμετείχαν γονείς και εκπαιδευτικοί από όλη τη Θεσσαλονίκη, ύστερα από την ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε το σχολείο μας προς τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τα σχολεία της πόλης μας. Η δράση οργανώθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης του Άξονα 3: Σχέσεις μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών

Κεντρική ομιλήτρια της συνάντησης ήταν η κυρία Μπίμπου – Νάκου Ιωάννα, Καθηγήτρια του ΠΤΔΕ – ΑΠΘ στον Τομέα Κοινωνικών και Πολιτισμικών Σπουδών, ενώ μας τίμησε με την παρουσία της και η κα Βενετία Αποστολίδου, Καθηγήτρια του ΠΤΔΕ – ΑΠΘ στον Τομέας Κοινωνικών και Πολιτισμικών και Πρόεδρος του ΕΠ.Ε.Σ του σχολείου μας.

Η κα Μπίμπου – Νάκου αρχικά μίλησε για τον αντίκτυπο των σχέσεων που αναπτύσσουν οι γονείς με τα παιδιά τους στη συναισθηματική συγκρότηση των τελευταίων και, κατά συνέπεια, στις σχέσεις που αναπτύσσουν τα παιδιά στο σχολείο. Στη συνέχεια, συζήτησε με τους συμμετέχοντες γονείς και εκπαιδευτικούς για τις ιδιαίτερες προκλήσεις των κοινωνικών σχέσεων στο σχολικό περιβάλλον, όπως αυτές ορίστηκαν από γονείς και εκπαιδευτικούς στη φόρμα υποβολής ερωτημάτων. Εκφράστηκαν προβληματισμοί τους οποίους η κα Μπίμπου – Νάκου ανέλυσε με αναφορά στο θεωρητικό πλαίσιο που παρουσίασε στην ομιλία της, και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των προκλήσεων μέσω της ενδυνάμωσης και της αυτονόμησης των μαθητών και των μαθητριών, σε συνδυασμό με τη θέσπιση και την τήρηση ικανοποιητικών ορίων και κανόνων.

Η παρουσία γονέων και εκπαιδευτικών στη συνάντηση ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική και η συζήτηση εξελίχθηκε με ενεργή συμμετοχή των παρευρισκομένων. Όπως παρατήρησε η Διευθύντρια κα Γεράνη, αυτό μας ενθαρρύνει να οργανώσουμε επιπλέον δράσεις που προωθούν τη σύνδεση και τη συνεργασία του σχολείου με την οικογένεια, με σκοπό την ευημερία των παιδιών μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *