ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ: ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ»

Στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων που προγραμματίστηκαν για τον Άξονα 3 – Σχέσεις μεταξύ των μαθητών, εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολούθησαν τη διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση «Ενδοσχολικός εκφοβισμός: Πρόληψη και αντιμετώπιση», η οποία διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 και ώρες 17:30-20:30.

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε στελέχη εκπαίδευσης, μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, ενώ προσπάθησε να αναδείξει τις σημαντικές διαστάσεις του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, τους παράγοντες που συντελούν στην εκδήλωση της εκφοβιστικής συμπεριφοράς, καθώς και τους αποτελεσματικότερους τρόπους για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου. Η τηλεσυνάντηση αποσκοπούσε στην ανταλλαγή προβληματισμών και στην οικοδόμηση σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Κύριος στόχος ήταν να αποτελέσει αφορμή αναστοχασμού της εκπαιδευτικής πράξης και να δώσει προτάσεις, οι οποίες θα προάγουν ένα ειρηνικό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

Ιδιαίτερης σημασίας για την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης του Άξονα 3 ήταν η παρουσίαση της κας Γεωργίας Ρουμπέα με θέμα τη Σχολική Διαμεσολάβηση, ως μέθοδο επίλυσης αντιθέσεων και ειρηνικής επίλυσης συγκρούσεων μεταξύ συμμαθητών. Έγινε αναφορά στις θετικές επιδράσεις του θεσμού, στον τρόπο εκπαίδευσης των διαμεσολαβητών και στο σημαντικό ρόλο του εκπαιδευμένου μαθητή διαμεσολαβητή, ως καταλύτη με ιδιαίτερα ισχυρή επίδραση στους συνομηλίκους. Επίσης, αναδείχθηκαν οι αδυναμίες και οι δυσκολίες στην εφαρμογή του θεσμού και αναφέρθηκαν προτάσεις για τη συστηματική και οργανωμένη εκπαίδευση στη διαμεσολάβηση και στην υποστήριξη του θεσμού στα σχολεία.

Ακολουθεί η παρουσίαση της κας Ρουμπέα και το βίντεο της εκδήλωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *