Όμιλος Παραδοσιακών Χορών 2020-2021

Με τα παιδιά του Ομίλου Παραδοσιακών Χορών, μιλήσαμε για τα ιστορικά-λαογραφικά στοιχεία των ελληνικών παραδοσιακών χορών που δουλέψαμε όλοι μαζί αυτή την ιδιαίτερη χρονιά. Κυρίως όμως, μάθαμε και επαναλάβαμε, τα βήματα και τις λαβές τους, απολαμβάνοντας με κέφι και χαρά τους ρυθμούς τους. Μοιραστήκαμε δημιουργικά, πολύτιμες εμπειρίες αφομοιώνοντας τα ιδιαιτέρα στοιχεία των χορών που διδαχθήκαμε όπως: 1) Καρσιλαμάς Μικράς Ασίας, 2) Αντικρυστος Μακεδονίας, 3) Καλαματιανός, 4) Συρτός στα Τρία, 5) Καστοριανός, 6) Τσακώνικος, 7) Μενούσης, 8) Ποδαράκι, 9) Χασαποσέρβικο, 10) Ο Γάμος του Κάβουρα (Μιμητικός χορός) και μιλήσαμε για τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων, των Αποκριών και του Πάσχα. Όλοι μαζί ήρθαμε κοντά, συναντηθήκαμε, συνεργαστήκαμε, μάθαμε, αφομοιώσαμε, πολύτιμες γνώσεις για κάθε τοπικό χορό του κάθε γεωγραφικού διαμερίσματος της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να κατανοήσουμε καλύτερα τις ρίζες μας, τα ήθη και έθιμα μας, αλλά κυρίως να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας!

Στο σημείο αυτό νιώθω την ανάγκη να εκφράσω από καρδιάς, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον όμιλό μας, για τον ζήλο τους, το κέφι τους, τον ενθουσιασμό τους, την δουλεία τους και κυρίως την αγάπη τους προς την Ελληνική Παράδοση μας!

Μπορείτε να δείτε το βίντεο από τους χορούς των μαθητών και μαθητριών του ομίλου εδώ: ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ.mp4 – Google Drive

ΧΡΥΣΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ

Msc- Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *