Υλοποίηση Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων από την ομάδα iSea

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, τα δύο τμήματα της Β’ Τάξης παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα #zeroplastic της ομάδας iSea.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τα θαλάσσια απορρίμματα, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα υδάτινα οικοσυστήματα, και συνειδητοποίησαν την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας που σε συνδυασμό με αποτελεσματικά μέτρα θα οδηγήσουν στην ανακούφιση των οικοσυστημάτων.

Η επίσκεψη της ομάδας iSea και οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες εντάχθηκαν στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που υλοποιούν τα τμήματα. Συγκεκριμένα, στο Β1, το πρόγραμμα επικεντρώθηκε στην απόρριψη και τη συσσώρευση σκουπιδιών εξαιτίας της ανεξέλεγκτης κατανάλωσης, στις συνέπειες για το υδάτινο περιβάλλον και τον άνθρωπο, στην καθιέρωση συμπεριφορών φιλικών προς το θαλάσσιο περιβάλλον και στα μέτρα προστασίας του, συνδέοντας τα συμπεράσματα με το θέμα του κύκλου Εργαστηρίων «Γίνε κι εσύ θαλασσοφύλακας».

Στο Β2, με αφετηρία την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κατανόηση των αρχών του zero waste και στους τρόπους μείωσης των απορριμμάτων στο σχολικό περιβάλλον, προωθώντας τους θεματικούς στόχους του κύκλου Εργαστηρίων «Όχι άλλα σκουπίδια στην αυλή μας, λιγότερα σκουπίδια στους κάδους μας».

Η υλοποίηση του προγράμματος και η προσαρμογή στους ειδικούς στόχους που τέθηκαν στα Εργαστήρια εξυπηρετεί το γενικότερο όραμα του σχολείου για προώθηση των αρχών βιωσιμότητας, ξεκινώντας από τη δημιουργία ενός κλίματος ασφάλειας στο σχολικό περιβάλλον και την εκπαίδευση στην Ενεργό Πολιτειότητα.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Βιβή Καξίρα – Χρύσα Γεράνη (Β1)

Μυρτώ Νεράντζη – Δανάη Τσιρλάκη Μιχτή (Β2)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *