Επίσκεψη ισπανών εκπαιδευτικών για επιτόπια παρακολούθηση

Το σχολείο μας ενισχύει την παρουσία του στο δίκτυο συνεργαζόμενων ευρωπαϊκών σχολείων που έχει δημιουργήσει, υποδεχόμενο ομάδα εκπαιδευτικών από την Ισπανία.

Οι εκπαιδευτικοί ταξίδεψαν στη χώρα μας από τις 20 μέχρι τις 24 Μαϊου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ DIGINCLUTED, το οποίο υλοποιεί κοινοπραξία σχολείων και εκπαιδευτικών οργανισμών στην περιοχή της Βαλένθιας με θέμα την ενίσχυση της συμπερίληψης μεσω της χρήσης τεχνολογικών και ψηφιακών εργαλείων.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παιδαγωγική ενσωμάτωση των ΤΠΕ στη διδασκαλία διαφόρων γνωστικών αντικειμένων και τάξεων, και να καταγράψουν τρόπους ενίσχυσης της συμπερίληψης που εφαρμόζονται απο τους εκπαιδευτικούς και τις εκπαιδευτικούς μας. Επίσης, συζήτησαν και ενημερώθηκαν εκτενώς για τα χαρακτηριστικά της σχολικής ζωής στη χώρα μας και στο σχολείο μας, ιδιαίτερα.

Τέλος, συμμετείχαν σε εκπαιδευτική επίσκεψη των Ε1 και Στ2 Τάξεων στον Λευκό Πύργο και ξεναγήθηκαν με τις τάξεις σε μνημεία και αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες εκπαιδευτικοί έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για τη φιλοξενία όσο και για τους τρόπους αξιοποίησης των ΤΠΕ και προώθησης της συμπερίληψης στην καθημερινή μας πρακτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *