Συμμετοχή του σχολείου στο 2ο Φεστιβάλ – Εκδήλωση Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και STEAM

Το σχολείο μας συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ – Εκδήλωση STEAM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής το οποίο έλαβε χώρα την Κυριακή 19 Μαΐου στο NOESIS, και συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το Δίκτυο STEM και Ρομποτικής της Διεύθυνσης, το NOESIS και τον Δήμο Θέρμης.

Οι ομάδες των μαθητών και των μαθητριών που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τρία έργα τα οποία δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Αρχικά, μέλη του Ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, STEAM και Physical Computing του σχολείου με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον Κωνσταντίνο Δελησταύρου παρουσίασαν με επιτυχία την εργασία τους με τίτλο «Αυτοματισμοί Λιμένων».

Οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ Τάξης του σχολείου παρουσίασαν τις κατασκευές που δημιούργησαν στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος Οι απλές μηχανές (Ρομποτική Μηχανική) ταξιδεύουν στον χώρο (Γεωγραφία, Μεσόγειος Θάλασσα) και στον χρόνο (Μυθολογία, Ιστορία, Τεχνικές Διαχείρισης Χρόνου) με συντονίστρια εκπαιδευτικό τη Δασκάλα Γιώτα Κουτλή και συνεργαζόμενες εκπαιδευτικούς την Εικαστικό Σοφία Σενόγλου και την Εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας Μυρτώ Νεράντζη.

Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Τάξης παρουσίασαν το παιχνίδι που δημιούργησαν στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος Αξιοποίηση του Beebot στα διδακτικά αντικείμενα της Α’ Τάξης με συντονίστρια εκπαιδευτικό την Εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας Αθηνά Μαλέα και συνεργαζόμενες εκπαιδευτικούς τις Δασκάλες Ινώ Γκιώνη και Μαρία Λιάπη.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους και την άψογη παρουσίαση της δουλειάς τους!

Καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *