Διεθνική δραστηριότητα με συνεργαζόμενο σχολείο Erasmus+

Ενισχύοντας το δίκτυο σχολείων Erasmus+ το οποίο έχει δημιουργήσει το σχολείο μας με ευρωπαίους εταίρους, η τάξη Γ1 συμμετείχε στο μάθημα των Αγγλικών σε διεθνική δραστηριότητα με το συνεργαζόμενο σχολείο Bellavista-Joan Camps i Giró από την Καταλονία της Ισπανίας.

Αφού αντάλλαξαν πληροφορίες για τον εαυτό τους, τα παιδιά γνώρισαν τις συνθήκες ζωής και τη γειτονιά του σχολείου της συνεργαζόμενης τάξης με την αποστολή ψηφιακού υλικού που δημιούργησαν. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τάξεων συζήτησαν για τις ομοιότητες και τις διαφορές στην καθημερινότητά τους, και προγραμμάτισαν διαδικτυακή συνάντηση με σκοπό την ανταλλαγή συμπερασμάτων και εντυπώσεων.

Η συνεργασία με το σχολείο Bellavista-Joan Camps i Giró προέκυψε κατά την υλοποίηση προγραμμάτων eTwinning και εξελίχθηκε περαιτέρω με τη φιλοξενία εκπαιδευτικών του σχολείου για επιτόπια παρακολούθηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Η δημιουργία δεσμών μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών και η ενίσχυση της συνεργασίας με τους ευρωπαίους εταίρους μας προωθεί τους επιμέρους στόχους του Σχεδίου της Διαπίστευσης Erasmus+ αλλά και τους ευρύτερους σκοπούς της Στρατηγικής Διεθνοποίησης του σχολείου.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μυρτώ Νεράντζη

Made with Padlet


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *