Συμμετοχή και διάκριση του σχολείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και STEM 2024

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β2 Τάξης συμμετείχαν στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και STEM 2024, ο οποίος διεξήχθη στην Αθήνα στις 30-31 Μαρτίου με θέμα «Μεσόγειος, Πηγή Ζωής και Πολιτισμού», κατακτώντας το Βραβείο Επίλυσης Προβλήματος (Problem Solving).

Η τάξη, ως ομάδα EXPR Robots, κλήθηκε να εκπροσωπήσει την Κεντρική Μακεδονία και την πόλη μας, διαγωνιζόμενη στην ανοιχτή κατηγορία OPEN A’-Δ’ με το έργο “Οι Απλές Μηχανές ενώνουν τη Μεσόγειο Θάλασσα”. Συγκεκριμένα, η συμμετοχή τους αφορά στην παρουσίαση μηχανών που συνέβαλαν μέσα στον χρόνο στη σύνδεση των λιμανιών της Μεσογείου, προτείνοντας επίσης μηχανισμούς οι οποίοι ανταποκρίνονται στους Στόχους 7, 9, 12, 13 και 17 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Σκεπτόμενοι σαν μικροί μηχανικοί, κατασκευάζοντας απλές μηχανές και προτείνοντας λύσεις κατά την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών μάθησης, οι μικροί μας μαθητές και οι μικρές μας μαθήτριες κατάφεραν να ξεχωρίσουν προβάλλοντας μια από τις έξι αρτιότερες προτάσεις μηχανικής και κατακτώντας το Βραβείο Επίλυσης Προβλήματος (Problem Solving).

Η προετοιμασία και η συμμετοχή στον διαγωνισμό εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του καινοτόμου προγράμματος Οι Απλές Μηχανές ενώνουν τη Μεσόγειο: Οι απλές μηχανές (Ρομποτική Μηχανική) ταξιδεύουν στον χώρο (Γεωγραφία, Μεσόγειος Θάλασσα) και στον χρόνο (Μυθολογία, Ιστορία, Τεχνικές Διαχείρισης Χρόνου).

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας για την οικονομική τους συνεισφορά και την αγορά εξοπλισμού!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *