Από τη Γη στη Σελήνη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ Τάξης παρουσίασαν τα θερμοκήπια που σχεδίασαν για την καλλιέργεια φυτών στη Σελήνη, στο πλαίσιο του Έργου eTwinning STEM Mission: From the Earth to the Moon στο οποίο συμμετέχουν με σχολεία της Σλοβενίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Τα παιδιά εργάστηκαν ομαδικά για να διερευνήσουν τις συνθήκες που επικρατούν στη Σελήνη σε συνδυασμό με τις ανάγκες των φυτών, μελετώντας το αγγλόφωνο υλικό του προγράμματος Astrofarmer της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) και άλλους πόρους, και οργανώνοντας τις πληροφορίες με την καθοδήγηση φύλλων εργασίας. Εφάρμοσαν τα όσα αποκόμισαν κατά τον σχεδιασμό του θερμοκηπίου επιλέγοντας τις πληροφορίες που θα αξιοποιήσουν και εξοπλίζοντας το θερμοκήπιο με συσκευές και κατασκευές που δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την καλλιέργεια φυτών στη Σελήνη.

Στη συνέχεια, οι ομάδες παρουσίασαν τα σχέδιά τους στους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ’ Τάξης, οι οποίοι με τη σειρά τους θα κατασκευάσουν το θερμοκήπιο με ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο σχεδιασμός και η παρουσίαση του θερμοκηπίου στη Σελήνη εντάσσεται στις δραστηριότητες του κύκλου εργαστηριών Δημιουργώ και Καινοτομώ, και στις δράσεις συνεργασίας μεταξύ τάξεων με εκπόνηση κοινών προγραμμάτων του Άξονα 3 – Σχέσεις μεταξύ μαθητών και μαθητριών.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μυρτώ Νεράντζη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *