Τα Φιλαράκια φτιάχνουν ιστορίες …

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ Τάξης δημιούργησαν μια σειρά από συνεργατικές ψηφιακές ιστορίες για την εμπειρία τους στο πρόγραμμα School Buddies.

Μέσα από την ψηφιακή αφήγηση, οι ομάδες έκαναν μια ανασκόπηση του προγράμματος και μια αποτίμηση  της μαθησιακής τους εμπειρίας, μεταφέροντας τα συναισθήματα και τα συμπεράσματά τους αναφορικά με την προσέγγιση παιδιών μικρότερης ηλικίας.

Η δημιουργία των ψηφιακών ιστοριών εντάσσεται στις δραστηριότητες του προγράμματος καλλιέργειας δεξιοτήτων “Τα Φιλαράκια” του κύκλου Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ, με δεξιότητες στόχευσης την συναισθηματική νοημοσύνη μέσα από την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης, και την ομαδοσυνεργατικότητα μέσα από την καλλιέργεια επικοινωνιακών και συνεργατικών δεξιοτήτων, της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του καινοτόμου προγράμματος «Αξιοποιώντας την ψηφιακή αφήγηση στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων για την εκμάθηση των Αγγλικών», η δημιουργία των ψηφιακών ιστοριών στοχεύει στην ανάπτυξη του αφηγηματικού λόγου στην αγγλική γλώσσα, στην έκφραση συναισθημάτων και την ανάπτυξη επιχειρημάτων και αξιολογικών προτάσεων.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μυρτώ Νεράντζη

Blossoming friendships, Class F1
Making school buddies, Class F1
Little buddies, big friendships, Class F2
Little buddies, Class F2
Our time-lapse with our friends, Class F1
Making friends with 1st Graders, Class F1
A boring story, Class F2
The best buddies, Class F2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *