Συμμετοχή στο πρόγραμμα “Δεξιότητες Φύσης – Δεξιότητες Ζωής για Μαθητές Δημοτικού” – ΑΠΘ

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, το σχολείο μας συμμετείχε στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Διασύνδεσης Τριτοβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο “Δεξιότητες Φύσης – Δεξιότητες Ζωής για Μαθητές Δημοτικού” που διοργανώνει το ΜΠΣ «Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Υγεία” του Τμήματος Ιατρικής, ΑΠΘ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α’, Β’, Γ’ και Δ’ Τάξεων παρακολούθησαν την ημερήσια εκπαίδευση στην φύση στην ευρύτερη περιοχή του Φράγματος Θέρμης, όπου καλλιέργησαν βασικές δεξιότητες πεζοπορίας, ορειβασίας, αναρρίχησης και εξερεύνησης στη φύση, περιηγούμενα στο φυσικό περιβάλλον του δάσους, του βουνού και του υγρού στοιχείου. Από τους οδηγούς του προγράμματος, ενημερωθήκαν για την δημιουργία του πάρκου, την υλοτομία και την εξόρυξή μάρμαρου στην περιοχή.

Παράλληλα, μέσα απο στοχευμένες δραστηριότητες, τα παιδιά καλλιέργησαν ψυχοκοινωνικές δεξιότητες, όπως η ενσυναίσθηση και η αυτογνωσία, και θετικές συμπεριφορές οι οποίες προωθούν την αποδοχή και τη συνεργασία.

Η υλοποίηση του προγράμματος εντάσσεται στις δραστηριότητες του Σχεδίου Δράσης του Άξονα 3 – Σχέσεις μεταξύ μαθητών και μαθητριών, αναφορικά με την προαγωγή των ανθρωπιστικών αρχών και αξιών, και την καλλιέργεια ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *