Διάκριση του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού

Τη φετινή χρονιά, το σχολείο μας συμμετείχε για πρώτη φορά στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού κατακτώντας την 3η θέση στην κατηγορία Α’ και Β’ Τάξης .

Με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής και συγγραφέα παιδικών παραμυθιών Ουρομίδου Αλίκης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β1 συμμετείχαν σε πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής. Δουλεύοντας ομαδικά και συνεργατικά είχαν τη δυνατότητα να στοχαστούν, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις, και τελικά να αποτυπώσουν στο χαρτί τις σκέψεις, τα όνειρα και τις ελπίδες τους μέσα από μια πρωτότυπη παραμυθιακή ιστορία.

Η δημιουργική γραφή ενσωματώνεται στις νέες μεθόδους διδασκαλίας στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και αειφορικών πρακτικών, τα οποία αποτέλεσαν επιδίωξη της φετινής προσπάθειας των παιδιών μας. Το πρόγραμμα αποτέλεσε επίσης πεδίο αξιολόγησης των γνώσεων και των δεξιοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που αποκόμισαν τα παιδιά στο πλαίσιο της υλοποίησης του Σχεδίου Erasmus+ 2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697 «Ανάπτυξη δεξιοτήτων με στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα μέσω της Αστρονομίας», το οποίο ολοκλήρωσε το σχολείο μας τη φετινή χρονιά.

Το έργο έχει εγκριθεί και έχει λάβει τον διεθνή πρότυπο αριθμό βιβλίου (ISBN), καθώς προχωρήσαμε στην αυτοέκδοσή του. Η εικονογράφηση έγινε από την εκπαιδευτικό Σωτηρία Χρυσικού με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών Μαρίας Κοτζιά και Αλίκης Ουρουμίδου, και της Γραφίστριας Ευρυδίκης Μηλιά, γονέα του τμήματος. Τη γενική επιμέλεια του έργου είχαν η Αλίκη Ουρουμίδου και η Διευθύντρια Χρύσα Γεράνη.

Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας εμπλουτίστηκε με ένα επιπλέον παραμύθι από τους δικούς μας μικρούς συγγραφείς με μεγάλα όνειρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *